Omgeving

Rijdend vanaf Renesse, met z`n gezellige cafés en restaurants richting ons park, merk je dat de weg naar ons huisje steeds rustiger en natuurlijker wordt. Het kleinschalige bungalowpark met zo`n 60 vrijstaande huisjes, ligt aan het eind van een voor doorgaand autoverkeer afgesloten weg. Deze weg loopt verder als fiets- en wandelpad naar duinovergang Het Watergat.
Zelfs in het hoogseizoen is het er niet druk omdat deze overgang naar het strand de laatste van Renesse is.

Onderweg heb je een prachtig vergezicht over het natuurgebied dat zich tot Nieuw-Haamstede uitstrekt. De kans is groot dat je bij schemering in de verte maar vaak ook heel dichtbij, een groep herten zult zien.
En dan het strand. Wij durven te zeggen dat bij “onze duinovergang” het mooiste stukje strand begint. Sla je rechtsaf richting Renesse, dan kom je in de zomer diverse strandpaviljoens tegen. Je kunt bij paviljoen Zuid-ZuidWest ook lekker eten. Dit gedeelte van het strand is wat drukker. Maar sla je linksaf richting Nieuw-Haamstede, dan kom je bijna niemand tegen. Een schitterend breed strand waar bij laagwater een binnenzee ontstaat. Soms zijn er dicht bij de kustlijn zeehonden te zien. In dit gebied is naturisme toegestaan.
In de zomer rijden er gratis bussen vanaf het busstation van Renesse naar diverse duinovergangen en naar Burgh-Haamstede. In het hoogseizoen rijdt er ook een paardentram. Bij het busstation is een groot gratis parkeerterrein (transferium).

Schouwen-Duiveland is een eiland waar veel te zien is. Zo is een dagje Zierikzee de moeite waard. Een bezoek aan Neeltje Jans raden wij zeker aan. (Oosterscheldekering)
Ook is het heerlijk om een eind te gaan fietsen langs diverse dorpen of door het duingebied.
Ben je een skateliefhebber neem je skates dan mee, want hiermee kan je op dit eiland goed uit de voeten. Heb je wel zin om dat te doen, maar heb je geen skates? In Renesse is een verhuurbedrijf. Ook zijn er diverse mogelijkheden om fietsen te huren.

Je kunt ook een bezoek brengen aan Ouwerkerk met het Watersnoodmuseum, Ecoscoop in Renesse, een jam makerij, paling kopen bij palingrokerij Sam Uil, of het Mondragonpad lopen.
Renesse heeft een manege. Een subtropisch zwemparadijs is er in Port-Zelande.
De Brouwersdam is zeer geliefd bij surfers. Kortom er is genoeg te doen op Schouwen-Duiveland.
We hebben in het huisje een map liggen waar nog meer suggesties in staan, maar je kunt ook in Renesse het VVV kantoor binnenstappen.

Heb je geen zin om iets te ondernemen? Pak dan een ligstoel uit het schuurtje, een boek uit de buffetkast, leg de benen hoog en geniet van de rust bij het huisje. Het enige waar je van kan opschrikken is een voorbij huppelend konijntje.
Kortom: JE KOMT TOT RUST IN ZEELAND!